Forbrain

Forbrain

Korišćenjem Forbrain-a, čulni sistem se može osposobiti za adekvatniju integraciju zvukova različitih senzornih inpulsa, što rezultira brojnim poboljšanjima.

Pozicioniranjem slušalica na kost ispred uha (levo i desno), a ne na ušnu školjku menja se auditivni put zvučnih informacija do mozga. Ugradni elektronski dinamički filter blokira zvukove iz spoljašnje sredine, izoluje ih, a pojačava glas korisnika dajući nervnom sistemu kompletnu senzornu informaciju. Glas, obrađen kroz filter, prenosi se kroz kost koštanom provodljivošću (a ne kroz vazduh i vazdušnom provodljivošću) do nervnog sistema i mozga.

Korišćenjem Forbrain-a ton glasa postaje jasniji. Forbrain pomaže poboljšanju kvaliteta glasa ali i stimuliše pojavu inicijalnog glasa. Od velikog je značaja u radu sa decom koja kasne u govorno-jezičkom razvoju.

Vreme koje dete provede na terapiji Forbrain-om mora biti ograničeno i praćeno od strane stručnjaka.

Govoreći ili čitajući naglas uz Forbrain, raste slušno opažanje, pažnja i sama motivacija. Ova povećana sposobnost prerade takođe podstiče verbalnu fluentnost i izražavanje. Kada se govori ili čita putem Forbrain sistema, vaš vlastiti glas aktivira slušne puteve u mozgu i omogućuje vam lakši pristup memoriji reči u vašem vokabularu.

Problemi sa pažnjom se često javljaju zbog poteškoća zvučne percepcije. Oko 80% senzornih informacija dolazi preko uha, a to određuje stanje budnosti i pažnje. Ukoliko je ovaj proces narušen posledice su više nego jasne. Korišćenje Forbrain-a deluje pogodno na preradu zvuka. Na taj način se poboljšava eliminisanje dodatnih distraktora, pa stvorena produžena pažnja omogućava jasnije razmišljanje, veću produktivnost kao i poboljšanje pamćenja.

Više informacija o Forbrainu na adresi www.forbrain.com.

© 2017 Union Health