Unionhealth Terapijski centar

Terapijski centar Unionhealth osnovan je 2000. godine. U Unionhealth Centru omogucen je multidisciplinaran pristup svakom razvojnom poremecaju i govornoj patologiji te je tretiranje svakog praceno po najnovijim svetskim standardima i metodama.

Bili smo organizatori dva Evropska Kongersa u Beogradu, 2005. i 2008. godine sa temom :”Bioloske osnove i tretmani za PDD i autizam” (kompletan program,kao i biografiju predavaca mozete pogledati ovde). Pokrovitelji oba Kongresa bili su Skupstina Grada Beograda i Ministarstvo za Rad i Socijalnu Politiku. Takodje smo bili organizatori predavanja na FASPER Univerzitetu , za studente i profesore (2008) o primeni rane bihejvioralne intervencije kod PDD.

Od 2008. god . nas program OPTIPOD (prilagodjena ABA) akreditovan je od Ministarstva za rad i soc politiku. Nalazi se u Biltenu (str 160 ) akreditovanih programa i preporucuje se profesionalcima radi podizanja njihovih strucnih kompetencija.

U Unionhealthu rade sertifikovani Tomatis prakticari, Neurofeedback treneri kao i sertifikovani terapeuti senzorne integracije. Dve godine smo sprovodili program akreditovan od Skupstine Grada Beograda “Izboriti se sa autizmom danas- za bolju socijalnu inkluziju” (2011-2012). Generalno zastupstvo Great Plains Lab USA, omogucilo je roditeljima direktne kontakte sa doktorima medicine iz ove laboratorije, koji se bave bioloskim osnovama PDD, ADHD i sl.

U centru postoje lagopedski kabineti u kojima se sprovodi individualna ABA terapija, senzorna soba, kabinet sa Beringer digitalnim aparatom, kabinet za detoksikaciju infrared saunom, NF cabinet.

Unionhealth je od 2008 godine akreditovan za “ABA” program” od Ministarstva za rad i socijalnu politiku.

„Sveobuhvatni pristup i metode za postizanje maksimalnih potencijala kod dece sa razvojnim poremećajima“ ima za cilj da stvori pristup koji se temelji na detetovoj individualnosti, umesto da sledi standardni program namenjen svoj deci sa istom dijagnozom.

Ovim akreditacijom smo dobili potvrdu Državnog Ministarstva da je ABA metoda naučno dokazana i pouzdano uspešna sveobuhvatna metoda koja obezbeđuje uključivanje deteta sa PDD-om i autizmom u normalne tokove, kao i mogućnost edukacije stručnjaka za razumevanje i primenu „ABA“ metode za pomoć deci u proširivanju njihovih intelektualnih i emocionalnih potencijala.

Takođe smo učestvovali na Drugoj konferenciji bioloških tretmana za autizam i ad(h)d održanoj 2008-e godine u Beogradu.

Kompletan program sa konferencije možete pogledati ovde.

Pored ove konferencije učestvovali smo i na  Prvoj Internacionalnoj koneferenciji za autizam održanoj 2018-e godine u Prištini, čiji program možete pogledati ovde.

Stručni tim

Mr. Danijela Helc logoped i neuropsiholog

Master defektolog Srđan Jeličić

Mr. razvojne psihologije Jadranka Novak

Master logoped Marija Palibrk

Master logoped Vesna Terzić

Master logoped Milica Janjić

© 2017 Union Health